Basis van citroenzuur
Ontkalkende schoonmaakmiddelen zijn vaak schadelijk voor je keuken(apparatuur). Je kunt de apparatuur wel ontkalken met schoonmaakmiddelen op basis van citroenzuur. Deze zijn namelijk niet schadelijk voor apparatuur. Pas met deze middelen wel op als je een natuurstenen blad hebt, deze kunnen er niet tegen! Met als gevolg dat er vlekken op je mooie werkblad achterblijven.
Groene zeep
Groene zeep kun je voor verschillende zaken gebruiken. Vaak wordt groene zeep gebruikt bij het schoonmaken van keukenkastjes. Het heeft namelijk een ontvettende werking. Je gebruikt het door het op te lossen in water en vervolgens met een doek de kastjes af te doen. Heb je tegels op de achterwand van je keuken? Dan kun je de tegels schoonmaken met een mengsel van groene zeep en soda. Voegen verkleuren vaak na verloop van tijd, met dit mengsel heb je ze in een handomdraai weer schoon!
Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn staat voornamelijk bekend als een ontkalker. Je kunt hiermee goed je apparatuur ontkalken zonder dat het beschadigd raakt. Wat veel mensen niet weten is dat het ook een ontvettende werking heeft. Zeker de kastjes rondom de kookplaat kunnen soms wat vettig worden. Schoonmaakazijn is een prima schoonmaakmiddel om de kastjes hiermee schoon te maken. Door sommige schoonmaakmiddelen kunnen keukenkastjes kromtrekken, met schoonmaakazijn gebeurt dit niet. Let er wel op dat je het middel verdund zoals op de verpakking wordt aangeraden.