Hygiëne in de keuken: belangrijke tips
Hygiëne is altijd al erg belangrijk geweest, maar in deze tijden is het helemaal belangrijk om hygiënisch te zijn. Daarom lichten we in deze blog de belangrijkste hygiënetips uit voor in de keuken.
Hygiëne is altijd al erg belangrijk geweest, maar in deze tijden is het helemaal belangrijk om hygiënisch te zijn. Daarom lichten we in deze blog de belangrijkste hygiënetips uit voor in de keuken.
Als je in de keuken een maaltijd gaat bereiden dan is het belangrijk om goed je handen te wassen. Omdat je dagelijks op verschillende plekken komt, kom je in contact met diverse bacteriën. Was je handen goed van te voren, want zo zul je de bacteriën niet overbrengen. Door dit te doen zorg je voor een goede hygiëne in de keuken!
Een schone keuken draagt ook bij aan een hygiënische leefomgeving. Zorg ervoor dat je werkblad schoon is en dat alles netjes is schoongemaakt. Let erop dat veel bacteriën zich nestelen in textiel, dus zorg ervoor dat je jouw handdoeken, theedoeken en sponsjes regelmatig wast op een hoge temperatuur. Zo dood je de bacteriën en komt er een goede hygiëne in de keuken!
Een prullenbak is een verzamelplek voor bacteriën. Zorg er daarom voor dat je altijd kiest voor een prullenbak die goed dichtgaat en dat je jouw handen wast nadat je iets in de prullenbak hebt gestopt.
Maak jij jouw keukenblad altijd schoon voor- en nadat je gaat koken? En ruim je altijd meteen je rommel op? Doe dit zeker, want zo voorkom je dat bacteriën zich kunnen nestelen. Bovendien is het ook altijd belangrijk dat je een schone snijplank gebruikt. Was deze ook weer goed af met heet water na gebruik. Zo zorg je ervoor dat de bacteriën niet op de snijplank blijven.
Gemorst eten en drinken verspreidt zich snel in de koelkast. Daarom is het belangrijk om je koelkast regelmatig schoon te maken. Daarbij geldt, door het regelmatig bij te houden ben je er op den duur korter mee bezig en daarbij is het ook nog eens een stuk hygiënischer.
Door goed te letten op hygiëne in de keuken, bescherm je jezelf tegen ziektes en voedselvergiftigingen. Let dus zeker op deze tips en was liever je handen een keer te veel dan te weinig. Dit is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor een ander.